SLASTNI PREDLOGI IZ ŽIT!

[ŽITO][threecolumns]

Sezona solat je tukaj...

[SOLATA][bleft]

Kaj vse si lahko pripravite za malico TO GO...

[TO GO][threecolumns]

ŽOLCA V SOLATI



ČAS PRIPRAVE
15 minut


ZAHTEVNOST 
enostavno




Sestavine:
0,50 kg žolce (priporočilo okusne žolce z`dežele)
1 kom večje čebule
2 kom jajca
1 kom rdečega fižola (konzerva ; 400g)
bučno olje
vinski kis
sol
poper
Predpriprava:
- žolco narežemo na tanke rezine
- čebulo očistimo in narežemo na tanke lističe
- jajca skuhamo v trdo, olupimo in narežemo na tanke kolobarje
- fižol s konzerve stresemo v cedilko in operemo pod tekočo vodo
Priprava:
Žolco, čebulo, jajca in fižol položimo v posodo. Dodamo bučno olje, vinski kis, solimo ter popopramo. Po potrebi dodamo še malo hladne vode ter dobro premešamo. Jed strežemo ohlajeno kot predjed, samostojno jed ter v hladnem oz. hladno-toplem bifeju. Tako pripravljeno solato imamo lahko več dni shranjeno v hladilniku.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj ve je že moja malenkost pripravila za NeDelo - Odprta Kuhinja?

[ODPRTA KUHINJA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]

Sladko v kozarcu vedno zažge...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]