SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

KOKOSOVA REZINA

Čas priprave:
1 URA
Zahtevnost:
SREDNJA
Nasvet:
kokosovo moko in čips lahko zamenjamo z orehi, mandeljni, lešniki ali celo naredite nekaj osvežilnega ; uporabite jagode ali višnje






Sestavine:
BISKVIT
6 jajc
6 žlic sladkorja
4 žlice moke
2 žlice kakava
3 žlice mleka
1 žlica olja
1 noževa konica pecilnega praška
NADEV
0.50 kg mascarpone
0.50 kg sladke smetane
4 žlice mletega sladkorja z vanilijo
4 žlic kokosove moke
4 žlice kokosovega čipsa
mlečna čokolada

Priprava - biskvit:
Jajca in sladkor stepamo z električnim mešalnikom, dokler masa ne naraste in se zgosti. Dodamo mleko in olje ter premešamo. V posodi zmešamo moko, kakav in pecilni ter počasi ob rahlem mešanju dodajamo masi. Pečico segrejemo na 200°C in v kvadratnem pekaču pečemo približno 20 minut.
Priprava - nadev:
V posodo stresemo mascarpone, smetano in sladkor ter z električnim mešalcem zmešamo v gladko maso. Nato dodamo še kokosovo moko in čips ter dobro z žlico premešamo.
Priprava -kock:
Biskvit narežemo na tri dele in ga namočimo z mešanico mleka in ruma. Namažemo prvi del biskvita z nadevom, posujemo z ribano čokolado, pokrijemo z drugo plastjo biskvita in ponovno namažemo z nadevom in potrosimo z ribano čokolado. Na koncu pokrijemo z tretjim delom biskvita ter ga premažemo z nadevom in potrosimo z ribano čokolado.

Prostor za komentar
  • Blogger Komentar preko Blogerja
  • Facebook Komentar preko Faceboka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

2 komentarja :

  1. sam ti si prov žleht ;) tole si naredu pa nisi dau za probat...sej prov... ;D

    OdgovoriIzbriši


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]