SLASTNI PREDLOGI IZ ŽIT!

[ŽITO][threecolumns]

Sezona solat je tukaj...

[SOLATA][bleft]

Kaj vse si lahko pripravite za malico TO GO...

[TO GO][threecolumns]

KOZICE V SOLATI Z MEDOM





Zahtevnost:
ENOSTAVNA


Čas priprave:
20 MINUT


Nasvet:
solato lahko ponudimo kot predjed ali kot samostojno jed ; kozice lahko nadomestimo tudi z lososom ; čajno salamo lahko zamenjamo z mađarsko salamo

Sestavine:
zelena solata
konzervirani beluši
paradižnik
marinirane artičoke v olju z peteršiljem
riban sir
čajna salama
kozice v slanici
bučno olje
cvetlični med
sol, poper
naribana limetina lupina

Priprava:
Zeleno solato očistimo, narežemo na rezance, operemo ter dobro odcedimo. Položimo jo v servirno posodo in čez njo potrosimo: narezane vložene beluše, na tanke kolobarje narezano čajno salamo, na kocke narezan paradižnik, kozice (vložene v slanici), artičoke (marinirane v olju in peteršilju lahko kupimo skoraj že v vsaki trgovini), riban sir. Vse skupaj pokapamo z bučnim oljem.
Ob koncu naredimo še preliv z meda (preliv na eno osebo): 2 žlice meda dobro premešamo z dvema žlicama vode ter dodamo ščepec soli, popra in noževo konico naribane limetine lupine.
Prostor za komentar
  • Blogger Komentar preko Blogerja
  • Facebook Komentar preko Faceboka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

2 komentarja :

  1. More bit dokaj njami ne ,..
    Samo newem ,.. Na prvi pogled ni ,.
    Samo čestitam :> More bit dobr.

    OdgovoriIzbriši
  2. Vsi recepti gredo čez moje borbončice... tudi ta.... ljudje imamo različne okuse, a pri meni ta kmbinacija po okusu zmagovalna :-)
    je pa res, da v pripravi še nekaj bolj norih kombinacij za običajne in osnovne poznavalce kuhinje ... ;-)

    OdgovoriIzbriši


Kaj ve je že moja malenkost pripravila za NeDelo - Odprta Kuhinja?

[ODPRTA KUHINJA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]

Sladko v kozarcu vedno zažge...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]