Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

KOZICE V SOLATI Z MEDOM





Zahtevnost:
ENOSTAVNA


Čas priprave:
20 MINUT


Nasvet:
solato lahko ponudimo kot predjed ali kot samostojno jed ; kozice lahko nadomestimo tudi z lososom ; čajno salamo lahko zamenjamo z mađarsko salamo

Sestavine:
zelena solata
konzervirani beluši
paradižnik
marinirane artičoke v olju z peteršiljem
riban sir
čajna salama
kozice v slanici
bučno olje
cvetlični med
sol, poper
naribana limetina lupina

Priprava:
Zeleno solato očistimo, narežemo na rezance, operemo ter dobro odcedimo. Položimo jo v servirno posodo in čez njo potrosimo: narezane vložene beluše, na tanke kolobarje narezano čajno salamo, na kocke narezan paradižnik, kozice (vložene v slanici), artičoke (marinirane v olju in peteršilju lahko kupimo skoraj že v vsaki trgovini), riban sir. Vse skupaj pokapamo z bučnim oljem.
Ob koncu naredimo še preliv z meda (preliv na eno osebo): 2 žlice meda dobro premešamo z dvema žlicama vode ter dodamo ščepec soli, popra in noževo konico naribane limetine lupine.
Prostor za komentar
  • Blogger Komentar preko Blogerja
  • Facebook Komentar preko Faceboka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

2 komentarja :

  1. More bit dokaj njami ne ,..
    Samo newem ,.. Na prvi pogled ni ,.
    Samo čestitam :> More bit dobr.

    OdgovoriIzbriši
  2. Vsi recepti gredo čez moje borbončice... tudi ta.... ljudje imamo različne okuse, a pri meni ta kmbinacija po okusu zmagovalna :-)
    je pa res, da v pripravi še nekaj bolj norih kombinacij za običajne in osnovne poznavalce kuhinje ... ;-)

    OdgovoriIzbriši


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]