SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

KROMPIR - domišlijska priloga



Čas priprave:
1 ura


Zahtevnost:
srednje


Nasvet:
začimba KURKUMA oddaja rahlo začinjeno aromo pomaranče in ingverja ; rahlo rumena barva začara vašo jed v orientalsko jed ; uporablja se pri riževih jedeh, stročnicah, krompirju

Glavna sestavina:
krompir
sol
voda

Pomožne sestavine:
kisla smetana
rožmarin
sir
mešanica začimb KURKUMA
čebula
prekajena slanina
maslo
petršilj
česen
moozarella
paradižnik
sveža bazilika
poper


Priprava:
Krompir operemo in skuhamo v vodi z dodatkom soli. Ko je krompir skuhan ga odcedimo, splaknemo s hladno vodo in pustimo, da se ohladi. Ohlajen krompir olupimo in s pomočjo čajne žličke izdolbemo sredino krompirja.
Nadevi:
- s slanino in čebulo
prekajeno slanino in čebulo na drobno nasekljamo ; sestavini zmešamo
- z mozzarello
mozzarelo in paradižnik zrežemo na majhne kocke ; grobo sesekljamo liste sveže bazilike ; sestavine zmešamo
- s kurkumo
sir narežemo na majhne kocke in potrosimo z začimbo kurkuma
- s česnom
česen in peteršilj sesekljamo ; dodamo maslo in dobro zmešamo
- s kislo smetano
kislo smetano začinimo z rožmarinom in poprom ter premešamo
- s krompirjem
ko smo krompir izdolbli, nam je ostala sredica krompirja ; te ostake lahko uporabimo pri nadevu ali v solati z endivjo
čebulo nasekljamo in prepražimo na prekajeni slanini ter dodamo pretlačen krompir ; ob koncu dodamo še kislo smetano in sesekljan peteršilj

Nadevan krompir položimo v pečico, ki smo jo predhodno ogreli na 220°C in pečemo približno 15 minut.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]