Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

OSLIČ V JUHI

ČAS PRIPRAVE:
25minut
ZAHTEVNOST:
enostavno
NASVET:
file osliča lahko nadomestimo z prekajeno postrvijo, lososom ali piščančjim mesom


Sestavine za dve osebe:
1 kom file osliča (cca 0,20kg)
1/4 pora
1/4 gomolja zelena
sol
poper
rožmarin, majaron
2 žlice jedilnega škroba (gustin)
olivno olje

Predpriprava:
- por narežemo na kolobarje in nato še kolobarje na 4 dele ter ga operemo in odcedimo
- zeleno olupimo, operemo in narežemo na majhne kocke
- file osliča narežemo na srednje velike kocke
Priprava:
Na olivnem olju prepražimo por in zeleno z dodatkom soli in popra ter majaronom in rožmarinom. Nato dodamo osliča in na visokem ognju pražimo še pet minut. Zalijemo s 0,30lit vroče vode in kuhamo približno 8 minut. Ob koncu dodamo umešan jedilni škrob z nekaj žlic hladne vode in dobro prevremo.

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]