Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Figaro rezine

ČAS PRIPRAVE: pol ure / štiri ure
ZAHTEVNOST: srednja
NASVET: nadev lahko tudi spremenimo in ga prilagodimo prazničnim dnem ki prihajajo ; orehe nadomestimo z rozinami, marcipanom in mandeljni ter dodamo po okusu cimet


Sestavine:
0.60 kg piškotov (albert keksi)
0.30 kg grobo mletih orehov
1 margarina (500g)
0.5 lit vode
0.60 kg sladkorja
7 žlic kakava
1 vrečka vanili sladkorja
rum po okusu
1 zavoj oblatov za napolitanke
Glazura:
0.30 kg jedilne čokolade
2 žlice olja
0.10 kg masla
Priprava:
Piškote zdrobimo in grobo zmeljemo s pomočjo multipraktika. Orehe grobo zmeljemo. V kozici zavremo vodo, dodamo margarino, sladkor in vanili sladkor. Ko se sladkor in margarina razpustita, primešamo mlete kekse, orehe, rum in kakav.
Z nadevom mažemo oblate in sestavljamo »napolitanko« tako, da zaključimo z oblatom. Vse skupaj prekrijemo z alu folijo in otežimo (posoda polna vode, knjiga...) ter postavimo v hladilnik vsaj za približno tri ure, da se plasti dobro sprimejo.
Pripravimo glazurni preliv: razstopimo čokolado, maslo in olje. Ko se vse tri sestavine povežejo prelijemo z glazuro in počakamo, da se čokolada strdi.



Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]