Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Kmečka pizza

Čas priprave: 1,20h
Zahtevnost: srednja
Nasvet: nadev za pizzo je odvisen največ od vaše kuharske domišljije

-->

Sestavine za testo:
0.60 kg moke
7 žlic olivnega olja
0.005 kg kvasa
0.30 lit mlačne vode
1/2 čajne žličke soli
Priprava testa:
Kvas vmešamo v mlačno vodo in pustimo, da vzhaja. Moko presejemo, posolimo ter prelijemo z olivnim oljem. Vse skupaj  malo premešamo. Dodamo vzhajan kvas  in vgnetemo v prožno testo. Oblikujemo hlebček, pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati približno 40 minut.

Nadev:
- hrenovka narezana na tanke kolobarje (lahko tudi kranjska klobasa)
- zelena paprika narezana na tanke rezance
- natanko narezana čebula
- riban sir
- pasirani pelati z dodatkom majarona, origana in timijana

Priprava:
Testo razvaljamo na pol centimetra debelo v obliki pekača in ga položimo v pekač. Testo premažemo s pelati (pelate spasiramo ter dodamo sol, poper, origano, majaron, timijan) in obložimo s hrenovko (klobaso), papriko, čebulo ter potrosimo s sirom.
Pečico segrejemo na 230°C in pečemo približno 15 minut.



Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]