Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

SIPINA RIŽOTA Z MEDOM IN BROKOLIJEM


Čas priprave:
45 MINUT
Zahtevnost:
SREDNJA
Nasvet:
sipo lahko nadomestimo z lignji ali puranom





Sestavine za 2 osebe:
0.40 kg OČIŠČENE SIPE
1 manjši PARADIŽNIK
1/2 zelene paprike
0.20 kg BROKOLIJA
0.05 kg PREKAJENE DOMAČE SLANINE
0.24 kg RIŽA
2 žlice CVETLIČNEGA MEDU
rukola za dekoracijo
sol, poper
rožmarin , žafranka
česen po okusu
2 žlice OLIVNEGA OLJA

Predpriprava:
- sipo kupimo očiščeno in po možnosti narezano na kolobarje (zmrznjeno sipo odtalimo, splaknemo z vodo in osušimo)
- paradižnik in papriko narežemo na majhne kocke
- brokoli operemo in nacvetkamo
- česen olupimo in fino sesekljamo
- slanino narežemo na majhne tanke rezance
Priprava:
Na olivnem olju prepražimo prekajeno slanino, ko postane zlatorjava dodamo sipo, paradižnik, papriko ter pražimo pet minut. Dodamo začimbe (sol, poper, žafraniko in rožmarin) ter dušimo 5 minut. Po koncu dušenja dodamo brokoli in česen, ko česen zadiši dodamo med in zalijemo z vodo (2.5 skodelice vode na 1 skodelico riža) ter pustimo, da dobro prevre. Dodamo riž, ko voda ponovno zavre zmanjšamo dovod temperature na minimum ter pokrito kuhamo 15 minut. Po koncu kuhe pustimo še 10 minut pokrito. Serviramo na posteljci z rukole.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]