SLASTNI PREDLOGI IZ ŽIT!

[ŽITO][threecolumns]

Sezona solat je tukaj...

[SOLATA][bleft]

Kaj vse si lahko pripravite za malico TO GO...

[TO GO][threecolumns]

Zelena solata s tuno

Čas priprave:
15 minut


Zahtevnost:
enostavno


Nasvet:
tuno lahko nadomestimo s koščki popečenega purana ali piščanca







Sestavine za 4 osebe:
0.40 kg zelene solate - endivija
0.05 kg rukole
1 kom konzerve tune v lastnem soku (185g)
2 jajca
1 konzerva koruze (340g)
0.10 kg dimljenega sira
4 žlice majoneze
olivno olje
balzamični kis
sol
česen po okusu

Predpriprava:
- jajca skuhamo v trdo, ohladimo, olupimo in narežemo na tanke kolobarje
- zeleno solato otrebimo in operemo
- koruzo odcedimo in splaknemo pod tekočo vodo
- česen fino sesekljamo
- dimljen sir naribamo

Priprava:
Zeleni solati dodamo koruzo, česen, olivno olje, balzamični kis in sol ter dobro premešamo. Narejeno solato položimo na servirno posodo in obložimo s kolobarji jajc ter čez vse skupaj potrosimo tuno. Na vrh dekorativno položimo žlico majoneze in potrosimo z ribanim sirom.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj ve je že moja malenkost pripravila za NeDelo - Odprta Kuhinja?

[ODPRTA KUHINJA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]

Sladko v kozarcu vedno zažge...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]