SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Feta sir z medom in mandeljni

Zahtevnost:
*****
Čas priprave:
1,15h
Nasvet:
Enkratni okusi, ki se prelivajo s sladkega v slanega so primerni za goste katere želite presenetiti z eksotiko.
Sestavine za 4 osebe:

Sestavine za vlečeno testo:
Postopek priprave testa:

35 dag moke
2 žlici olja
1 jajce
0,15 lit mlačne vode
sol
Moko presejemo v posodo ter v sredini naredimo jamico. V jamico ubijemo jajce in dodamo olje. Vodo zmešamo s soljo in prelijemo. Iz vseh naštetih sestavin zamesimo testo. Pustimo, da počiva najmanj pol ure, nato ga razvlečemo in narežemo na kvadrate velikosti približno 15*15 cm.



Nadev:
0,12 kg feta sira (mladi sir v slanici)
4 žlice celih mandeljnov
8 žlic cvetličnega medu
0,06 kg rukole
1 jajce
2 žlice masla
8 žlic vode

Predpriprava:
- mandeljne grobo zmeljemo
- kos feta sira narežemo na 4 dele
- jajce razžvrkljamo

Priprava:
Na kvadratne liste vlečenega testa položimo feta sir ter ga zavijemo (kot kanelon). Zavitke feta sira premažemo z jajcem, položimo v pečico, ki smo jo predhodno segreli in pečemo na 210°C 10 minut. Grobo mlete mandeljne prepražimo na maslu (približno 4 minute), nato dodamo med in vodo ter pustimo, da na hitro prevre (1.5 minute). Na krožnik položimo rukolo, nanjo položimo pečen zvitek in prelijemo z omako.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]