Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Svinjsko meso z mlado čebulo in pivom

hitro in okusno
Čas priprave:
2.55h / 55 minut
Zahtevnost:
*****
Nasvet:
svinjsko meso lahko nadomestimo s puranom ali kosi piščanca ; k glavni jedi ponudimo listnato solato

Sestavine za 2 osebe:
0.20 kg svinjskega stegna
2 kom mlade čebule
3 srednje velike krompirje
1 žlica gorčice
sol, poper
majaron, timijan
česen po okusu
vejica peteršilja
4 žlice olja
0,30 lit piva

Predpriprava:
- česen in peteršilj fino sesekljamo
- svinjsko meso narežemo na majhne kocke, začinimo (sol, poper, majaron, timijan, česen, peteršilj), dodamo še gorčico ter olje in dobro premešamo ; pustimo, da se meso marinira vsaj 2 ure
- mlado čebulo operemo pod tekočo vodo in narežemo na večje kose
- krompir olupimo in vsakega razrežemo na osem delov
Priprava:
V pekač položimo krompir in čebulo ter posolimo. Dodamo svinjsko meso z marinado, premešamo ter pekač položimo v pečico katero smo segreli na 200 stopinj. Med peko nekajkrat premešamo in pokapamo s pivom. Pečemo 35 minut.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]