Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

TIRAMISU KOCKA

male sladke pregrehe
Čas priprave:
45min // 3 ure


Zahtevnost:
*****


Nasvet:
namesto biskvita lahko spečemo tudi tanke plasti kot za rulado ; z recepta lahko odstranite kavo in kakav v prahu ter nadomestite z jagodami ; jagode narežete na tanke rezine in na vsako plast mascarpone kreme položite jagode, biskvit namočite s sladko vodo; sadje laho izberete po svojem okusu: borovnice, višnje, jagode... ; sadje lahko nadomestimo tudi z oreščki in na koncu glaziramo s stopljeno čokolado 

Sestavine - pekač 25cm*35cm:
5 jajc
4 žlice moke
5 žlic kristalnega sladkorja
1 vrečka vanili sladkorja
3 žlice hladnega mleka
2 žlice olja
0.50 kg mascarpone
0.30 lit rastlinske smetane
0.30 lit sladke smetane
5 žlic sladkorja v prahu
kakav za posip
dve večje skodelice grenke črne kave

Biskvit:
- pečico segrejemo na 220°C
- jajca, kristalni sladkor in vanili sladkor mešamo z električnim mešalnikom toliko časa, da masa naraste in postane gosta
- stepeni masi dodamo mleko ter olje in narahlo premešamo
- dodamo še presejano moko in narahlo z metlico premešamo
- maso zlijemo v namaščen in pomokan pekač ter pečemo približno pol ure (za lažje ugotavljanje če je biskvit pečen uporabimo zobotrebec - ko iz biskvita povlečemo suh zobotrebec je pečen)

Nadev:
Rastlinsko in sladko smetano stepemo do polovice. Nato dodamo mascarpone in sladkor v prahu ter stepamo z električnim mešalnikom, da dobimo gosto-gladek namaz.

Priprava:
Ohlajen biskvit prečno narežemo na tanke rezine ter pokapamo s črno kavo. Tanko rezino biskvita položimo v pekač in premažemo z mascarpone kremo (debelina biskvita), nato vse skupaj ponovimo, a zadnja plast mora biti krema. Na koncu vrh potrosimo s kakavom v prahu. Sladica naj vsaj dve ure počiva v hladilniku in nato jo narežemo na poljubne kose
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]