SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

ČOKOLADNA REZINA

Čas priprave: 3,5 h
Zahtevnost: *****
Nasvet: količino primerno zmanjšamo za velikost pekača ; za klasičen okrogel tortni model recepturo razpolovimo ; namesto orehov lahko uporabimo mandeljne, lešnike ali kokos
čokoladna rezina
Sestavine za klasičen kvadratni pekač (30*25):
BISKVIT
0,30 kg moke
0,30 kg masla
0,30 kg čokolade
0,30 kg sladkorja
10 jajc
3 žlice mleka
1  zavitek vanili sladkorja
1/2 zavitka pecilnega praška
NADEV
0,40 lit sladke smetane
6 žlic čokoladne kreme (nutella)
1 pest grobo mletih orehov
DEKORACIJA
bela in temna mlečna čokolada
sladkor, voda
marelična marmelada

Priprava biskvita:
- beljake stepemo v trd sneg
- moki primešamo pecilni prašek


Nad vročo vodo v posodi raztopimo maslo in čokolado z dodatkom mleka. Ko se vse skupaj stopi vmešamo sladkor in vanili sladkor ter ob koncu še rumenjake.
V čokoladno zmes prvo vmešamo tretjino stepenih beljakov in moko, a ko smo dobro zmešali na rahlo primešamo še preostanek stepenih beljakov. Biskvitno zmes zlijemo v naoljen pekač in pečemo v segreti pečici na 190°C približno 40 minut.

Priprava nadeva:
Sladko smetano stepemo do polovice, nato dodamo čokoladno kremo in orehe ter stepemo do konca, da dobimo gosto mazljivo maso.
6 žlic sladkorja in 0,40lit vode zavremo in pustimo, da počasi vre 10 minut. Tekočino ohladimo, saj bomo potrebovali hladno za preliv preko biskvita.

Priprava čokoladne rezine:
Pečen biskvit trikrat prečno prerežemo, da dobimo tanke plasti biskvita. Biskvit namočimo s sladko vodo in premažemo z nadevom. Vse skupaj ponovimo dvakrat, da ob koncu dobimo na vrhu biskvit. Čokoladno kocko premažemo z marelično marmelado in jo položimo vsaj za eno uro v hladilnik. 
Temno čokolado z dodatkom olja raztopimo in glaziramo čokoladno kocko premazano z marelično marmelado. Po vrhu potrosimo naribano belo in temno čokolado.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]