Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

PEČENA PAPRIKA - hitro, enostavno, okusno

Čas priprave: 28 minut
Zahtevnost: *****
Nasvet: enostavno, hitro, okusno; trikot topljeni sir lahko nadomestimo s sirom po svojem okusu; začimba kurkuma (mešanica začimb s kančkom arome pomaranče in ingverja) da jedi orientalski priokus, a lahko recept naredimo tudi brez nje

Sestavine po osebi:
2 papriki
1 manjši krompir
1 manjši paradižnik
1 kolobar za dva prsta debele sveže kumare
1 vejica listov zelene
1 trikot topljen sir
sol
poper
ščepec posušenega rožmarina
ščepec začimbe kurkuma

Predpriprava:
- papriki odstranimo pecelj in semena ter pod tekočo vodo operemo
- zelenjavo (krompir, paradižnik, kumara) očistimo, operemo in narežemo na majhne kocke
- trikot topljen sir narežemo na majhne kocke
- liste zelene fino sesekljamo

Priprava:
Narezano zelenjavo, sir ter sesekljane liste zelene položimo v posodo, posolimo, popopramo in začinimo z rožmarinom in kurkumo. Vse skupaj dobro premešamo ter z maso napolnimo papriko. Pečemo približno 22 minut na 200°C.
K jedi ponudimo zeleno solato z rukolo, a jed se lahko ponudi kot topla predjed ali glavna jed. Primirno za vegetarijance.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]