Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

BRESKVICE

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 50 minut
Nasvet: Pri nadevu oz. koščici lahko uporabimo svojo domišljijo. Odlična kombinacija: suhe slive z mletimi mandeljni ; oreščki s čokolado ; suhe mandarine...


Testo:
0,50 kg ostre moke
3 jajca
0,20 kg sladkorja
10 žlic olja
2 žlici ruma
1 pecilni prašek
1 vanili sladkor
1 žlička naribane limonine lupine
Nadev:
fino sesekljane izdolbene drobtine kroglic
5 žlic pomarančnega sirupa
5 žlic marelične marmelade
0,06 l ruma
0,15 kg mletih orehov
3 žlici fino naribane mlečne čokolade ali kakav
3 žlice mletega sladkorja
Sestavine za dekoracijo:
jagodni ali malinov sirup
kristalni sladkor

Priprava:
Penasto vmešamo jajca, sladkor in vanilin sladkor, nato pa počasi dolivamo olje in rum. Ko je masa penasto vmešana, dodamo pecilni prašek pomešan z moko. Gnetemo toliko časa, da se testo ne lepi več na prste, zavijemo v PVC folijo in damo počivat za eno uro v hladilnik. Iz testa naredimo svaljke, debeline približno 1,5 cm ter oblikujemo kroglice premera približno 1,5 cm. Pečico segrejemo na 180°C ter pečemo približno 15 minut. Paziti moramo, da so kroglice spodaj in zgoraj svetle. Ko se kroglice spečejo, jih takoj prepolovimo in izdolbemo. Svetujemo vam, da pečete kroglice postopoma, ker se prehitro ohladijo in jih je težje izdolbsti.
Ohlajeno izdolbeno sredico zmeljemo s pomočjo multipraktika. K sladkim drobtinam dodamo ostale sestavine in dobro premešamo ter malo počakamo. Nadevamo polovičke kroglic ter jih pritisnemo skupaj. V kavno skodelico zlijemo sirup, sladkor natrosimo na krožnik. Nadevano kroglico na hotro pomočimo v sirup in nato povaljamo v kristalnem sladkorju. Breskvice pustimo počivati, da se osušijo.



0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo