SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Bučkina juha s kostanjevimi zvitki

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 25 minut
Nasvet: kuhan in vložen ali zmrznjen kostanj lahko kupimo v bolje založenih trgovinah ; ostanek listnatega testa lahko uporabimo med drugim tudi za bučkin zavitek
jesenska juha
slika: TRAČKOgurman

Sestavine za dve osebe:
0,50 kg buče hokaido
0,25 kg kostanja ( cca 12 kom)
1/2 ene pole listnatega testa
1 jajce
sol
noževa konica mletega ingverja, curryja in muškatnega oreščka
2 žlice masla
rukolo za dekoracijo
0,10 l sladke smetane

Predpriprava:
- kostanj skuhamo (cca 1 ura) in olupimo
- bučo olupimo, odstranimo semena in narežemo na majhne kocke

Priprava:
Juha:
Kocke bučk kuhamo v vodi z dodatkom soli (vode dolijemo toliko, da so bučke pokrite) približno 15 minut. Ko so kocke kuhane jih dobro spasiramo s paličnim mešalnikom. Med mešanjem s paličnim mešalnikom dodamo noževo konico mletega ingverja, curryja in muškatnega oreščka ter maslo. S paličnim mešalnikom mešamo toliko časa, da dobimo gosto tekočino. Kremno juho na koncu na hitro zavremo.
Zakuha:
Kuhan in olupljen kostanj kuhamo v sladki smetani z dodatkom ščepca soli, približno 7 minut. Vse skupaj dobro spasiramo, da dobimo gladko maso. Če je masa pregosta lahko dodajamo sladko smetano. Listnato testo narežemo na kocke 8*8 cm in premažemo z razžvrkljanim jajcem. Na sredino kocke položimo čajno žličko nadeva  prepognemo obe stranici ter robova spodnesemo. Zvitke premažemo z jajcem in pečemo na ogreti pečici 230°C približno 4 minute.

V servirno posodo ulijemo juho, okrasimo z rukolo in čezenj položimo kostanjeve zvitke.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]