Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Jabolčna palačinka z ajdovo moko in praženimi mandeljni

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 30 minut
Nasvet: maso lahko obogatimo z dvema žlicama nepasirane polnomastne skute
palačinke z mandeljni
Jabolčna palačinka z ajdovo moko in praženimi mandeljni
slika: TRAČKOgurman
Sestavine:
2 sladka jabolka
0,60 lit mleka
4 žlice ajdove moke
4 žlice moke
ščepec soli
1 žlička pecilnega praška
3 žlice sladkorja
1 žlička cimeta
1 vrečka vanili sladkorja
2 jajca
1 limona
5 žlic na lističe narezanih mandeljnov
3 žlice masla
5 žlic cvetličnega meda
olje za peko

Predpriprava:
- naribamo limonino lupino in stisnemo limonin sok
- jabolka operemo, odstranimo koščice ter naribamo na velikost srednje debelih rezancev
- jabolka potrosimo in mariniramo z: 1 žlička cimeta, vanili sladkor, naribana limonina lupino in kristalni sladkor ; ter pustimo počivati (vsaj 20 minut)
- pred uporabo mariniranim jabolkom odlijemo tekočino

Priprava:
V hladnem mleku razžvrkljamo jajce in ščepec soli. Dodamo marinirana jabolka, premešamo, a nato dodamo še moko pomešano s pecilnim praškom. Maso mešamo toliko časa, da dobimo gladko gostljato tekočino.
Na ponvi segrejemo olje ter spečemo palačinke.
Na maslu prepražimo mandeljne, da dobimo zlato-rjavo barvo. Zalijemo s tremi žlicami limoninega soka, medom in štirimi žlicami vode ter na hitro prevremo (cca 3 minute).
Toplo palačinko pokapamo z omako iz mandeljnov, prepolovimo ter ponovno pokapamo z omako iz mandeljnov in potrosimo s cimetom.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]