Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Testenine Carbonara malo drugače

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 20 minut
Nasvet: prekajeno mesnato slanino lahko zamenjate z dimljenim tofujem ; jed lahko ponudite kot toplo predjed ali glavno jed
testenine cabonara
Testenine Carbonara malo drugače
slika: TRAČKOgurman

Sestavine za dve osebe:
0,25 kg širokih rezancev
0,05 kg prekajene mesnate slanine
1 manjša čebula
1 strok česna
1 vejica peteršilja
0,30 l sladke smetane
0,10 l mleka
sol
poper
1 jajce
olivno olje
2 žlice naribanega parmezana
peki papir

Predpriprava:
- slanino narežemo na tanke rezance
- čebulo očistimo in fino sesekljamo
- peteršilj sesekljamo
- česen očistimo in fino sesekljamo
- široke rezance skuhamo v osoljeni vodi  / al dente
- iz peki papirja izrežemo dva kroga / premer približno 30 cm
- rumenjak ločimo od beljaka

Priprava:
Sesekljano čebulo na olivnem olju prepražimo, da postekleni. Dodamo prekajeno mesnato slanino narezano na rezance ter na hitro prepražimo, da tudi ona postekleni. Dodamo še sesekljan česen in ko zadiši zalijemo z mlekom in sladko smetano. Pustimo, da dobro prevre (cca 3 minute), solimo in popopramo po okusu. Pripravljeni omaki dodamo kuhane široke rezance, peteršilj ter dobro premešamo.
Peki papir v obliki kroga položimo na pult ter na eno polovico stresemo pripravljene testenine. Na sredini naredimo jamico, v katero položimo rumenjak, ki smo ga posolili, ter vse skupaj potrosimo s parmezanom.
Z drugo polovico peki papirja prekrijemo testenine, robove dobro namažemo z beljakom in dobro zavijemo rob polkroga.
V ogreti pečici na 220°C pečemo 3 minute, da rumenjak zakrkne.
1
( Hide )
  1. We absolutely love your blog and find almost all of your post's to be exactly what I'm looking for.
    Does one offer guest writers to write content for yourself?
    I wouldn't mind creating a post or elaborating on most of the subjects you write about here. Again, awesome site!
    Here is my page ... happycall korea

    OdgovoriIzbriši

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo