Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

FILE OSLIČA S ŠPINAČO

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 25 minut
Nasvet: file osliča lahko zamenjamo z lososom ali filejem piščanca ali purana ; zelo okusno je tudi z jajčevcem (jajčevec prepolovimo na štiri dele ; popečemo in nato nadaljujemo kot pri fileju osliča)
OSLIČ


Sestavine za 2 osebe:
2 fileja očiščenega osliča (cca 0,30kg)
0,25 kg listov mlade špinače
sol
poper
rožmarin
muškatni orešček
0,20 kg masla
4 žlice moke
0,15 l mleka
1 žlica ribanega parmezana

Predpriprava:
- če imamo zmrznjen ribji file, ga odtajamo in osušimo
- špinačo blanširamo ( liste špinače potopimo v vrelo vodo, da ovenijo), odcedimo ter na gobo sesekljamo
- skuhamo bešamel ( maslo raztopimo v ponvi, dodamo moko, razmešamo in zalijemo s hladnim mlekom; kuhamo toliko časa, da se masa postane gosta ; odstavimo, dodamo sol, poper, nariban muškatni orešček in parmezan ter dobro premešamo)

Priprava:
Ribji file posolimo in potrosimo z rožmarinom ter položimo v pekač. File obložimo z grobo sesekljano špinačo, ki smo jo začinili s soljo. Obložen file premažemo z bešamelom in pečemo v ogreti pečici na 220°C približno 16 minut, da dobimo zlato-rjavo skorjico.

K jedi ponudimo solato in tu je že okusna in hitra večerja.

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]