SLASTNI PREDLOGI IZ ŽIT!

[ŽITO][threecolumns]

Sezona solat je tukaj...

[SOLATA][bleft]

Kaj vse si lahko pripravite za malico TO GO...

[TO GO][threecolumns]

FILE OSLIČA S ŠPINAČO

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 25 minut
Nasvet: file osliča lahko zamenjamo z lososom ali filejem piščanca ali purana ; zelo okusno je tudi z jajčevcem (jajčevec prepolovimo na štiri dele ; popečemo in nato nadaljujemo kot pri fileju osliča)
OSLIČ


Sestavine za 2 osebe:
2 fileja očiščenega osliča (cca 0,30kg)
0,25 kg listov mlade špinače
sol
poper
rožmarin
muškatni orešček
0,20 kg masla
4 žlice moke
0,15 l mleka
1 žlica ribanega parmezana

Predpriprava:
- če imamo zmrznjen ribji file, ga odtajamo in osušimo
- špinačo blanširamo ( liste špinače potopimo v vrelo vodo, da ovenijo), odcedimo ter na gobo sesekljamo
- skuhamo bešamel ( maslo raztopimo v ponvi, dodamo moko, razmešamo in zalijemo s hladnim mlekom; kuhamo toliko časa, da se masa postane gosta ; odstavimo, dodamo sol, poper, nariban muškatni orešček in parmezan ter dobro premešamo)

Priprava:
Ribji file posolimo in potrosimo z rožmarinom ter položimo v pekač. File obložimo z grobo sesekljano špinačo, ki smo jo začinili s soljo. Obložen file premažemo z bešamelom in pečemo v ogreti pečici na 220°C približno 16 minut, da dobimo zlato-rjavo skorjico.

K jedi ponudimo solato in tu je že okusna in hitra večerja.

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj ve je že moja malenkost pripravila za NeDelo - Odprta Kuhinja?

[ODPRTA KUHINJA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]

Sladko v kozarcu vedno zažge...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]