SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

HRUŠKINE TORTICE

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 35 minut
Nasvet: izbiro sadja  lahko prepustimo domišljiji ; sladico lahko serviramo takoj, lahko jo shranimo za kasneje, a prepričljivo boste presenetili povabljence
hruška


Sestavine za 6 tortic premera 11cm:
0,25 kg kreme mascarpone
0,25 lit sladke smetane
3 srednje velike hruške
1 zavitek valjanega listnatega testa
1 čajna žlička cimeta
1 čajna žlička naribane limetine lupine
6 žlic sladkorja
4 žlice masla
1 jajce

Predpriprava:
- hruške operemo, odstranimo koščice in zrežemo na tanke krhlje
- naribamo limetino lupino

Priprava:
Listnato testo razvijemo ter izrežemo kroge premera 11 centimetrov, z zobotrebcem nekajkrat prešpikamo testo ter premažemo s stepenim jajcem. 
Na maslu prepražimo sladkor, da karamelizira, zalijemo z 0,20 lit vode, da se razpusti. Dodamo narezane hruške, cimet ter naribano limetino lupino, kuhamo toliko časa, da tekočina povre. 

Krhlje hrušk položimo na listnato testo ter pri 200°C pečemo 15 minut, po pečenju ohladimo.

Sladko smetano in mascarpone damo v posodo ter z električnim mešalnikom mešamo toliko časa, da dobimo gladko maso. Mascarpone maso dekorativno premažemo preko hrušk.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]