SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

BROKOLIJEVA ZLOŽENKA S SKUTO

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 35 minut
Nasvet: brokoli lahko nadomestimo s cvetačo ali z listi špinače, ki jih blanšramo ; zloženko ponudimo kot predjed (postrežemo lahko toplo ali hladno, kot dodatek lahko prelijemo s sladko smetano) ali kot prilogo k glavni mesni jedi z omako (odlično se kot priloga poda k divjačini) 
skuta


Sestavine za 4 osebe (receptura za okrogel pekač premera 25cm,višina 6cm):

0,50 kg brokolija
1 zavitek svežega listnatega testa
0,50 kg nepasirane skute
1 manjše rdeče korenje
sol, poper
1 konica mletega muškatnega oreščka
0,10 lit olivnega olja

Predpriprava:
- brokoli operemo, narežemo na manjše kose ter skuhamo v osoljeni vodi ( 10 minut, uporabimo tudi stebel in liste)
- 0,10 lit olivnega olja zmešamo z 0,10 lit hladne vode
- korenje operemo, olupimo ter sesekljamo

Priprava:
Nadev:
Kuhan brokoli v posodi s pomočjo vilice grobo stlačimo, dodamo skuto in sesekljano korenje, posolimo in popramo, dodamo še mlet muškatni orešček ter dobro premešamo.

Dno pekača pokapamo z mešanico olja in vode ter obložimo z dvema plastema vlečenega testa (preden položimo drugo plast testa, prvo pokapamo z mešanico). Nato sestavljamo jed, tako, da napolnimo pekač ter na vrhu dobimo plast testa. 

Med nadev polagamo po eno plast testa, ki ga pokapamo z mešanico olja in vode. Na vrhu naj bosta dve plasti testa. Pred peko zloženko močneje pokapamo z mešanico vode in olja, ter postopek ponovimo še dvakrat med peko. Zadnjič pokapamo pet minut pred koncem pečenja.
Pečemo pri 200°C približno 25 minut.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]