Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Svinjski rezanci s sezamom in gorčico

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 35 minut
Nasvet: svinjsko meso lahko nadomestimo s perutninskim mesom ali ribjim (tuna, losos, oslič) ; naredimo lahko tudi vegetarijansko različico -  bučke, jajčevec ali papriko ; poleg ponudimo solato ter imamo že hitro, okusno in poceni kosilo, kar je v današnjih dneh vse popularnejše


Sestavine za dve osebe:
0,25 kg svinjske zarebrnice brez kosti
2 žlice sezamovih semen
4 žlice gorčice
začimbe (sol, poper, rožmarin, timijan)
1 paket valjanega svežega listnatega testa (275g)
2 stroka česna
3 vejice svežega peteršilja
1 kom jajce

Predpriprava:
- meso narežemo na tanke rezance ter mariniramo v začimbah in gorčici 
- česen očistimo ter sesekljamo
- peteršilj operemo pod tekočo vodo, osušimo ter sesekljamo
- jajce stepemo

Priprava:
Testo odvijemo ter premažemo z jajcem. Marinirane mesne rezance razporedimo po testu ter posujemo s sezamom, česnom in peteršiljem. Zavijemo v obliko štrudlja, z zobotrebcem vrh nekajkrat preluknjamo ter premažemo z jajcem.
Pečemo pri 200°C približno 25 minut.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]