Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Pomarančna tortica s kakijem

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 1 ura
Nasvet: ko topimo čokolado, dodamo olje - čokolada postane bolj prožna ter svetlikajoča ko se strdi ; pomarančo lahko zamenjamo z jabolkom (kisel)
pomarančna torta


Sestavine za 4 tortice - premer 7,5 cm:
2 pomaranče
2 kaki vanilija
0,10 kg jedilne čokolade
2 žlice olja
8 čajnih žličk kisle smetane
5 žlic rjavega sladkorja

Biskvit:
2 jajca
2 žlice sladkorja
1 1/2 žlice moke
1 žlica kakava
2 žlice mleka
1 žlica olja

Priprava biskvita:
Jajca stepemo s sladkorjem v penasto maso, dodamo olje in mleko ter premešamo. Nato na rahlo umešamo mešanico moke in kakava. V pekač položimo peki papir, nanj zlijemo biskvit ter ga namažemo na prst debelo.
Pečemo v segreti pečici na 200°C, 10 minut.
Ko je biskvit pečen, pustimo, da se ohladi in nato s pomočjo kozarca izrežemo kroge (8 kom, premer cca 7,5 cm).

Predpriprava:
- pomarančo olupimo, pri lupljenju pazimo, da odstranimo tudi belo plast med mesom in lupino ; narežemo kolobarje za prst debelo
- kaki olupimo in narežemo na manjše koščke

sladice s kakija
Priprava:
V kozici zavremo 0,30 lit vode in 5 žlic sladkorja, nato dodamo kolobarje pomaranč in kuhamo 14 minut (vmes kolobarje vsaj enkrat obrnemo).

Kolobarje pomaranč poberemo ven s kuhanega sladkorja, ki se je med vrenjem že zgostil. 

Kuhanemu sladkorju dodamo koščke kakija in kuhamo 5 minut. Po končani kuhi s pomočjo paličnega mešalnika kaki pretlačimo v gladko maso in ohladimo.

Nad soparo raztopimo jedilno čokolado z dodatkom 2 žlic olja. 

Sestava tortic:
Biskvit premažemo z 1 žličko kisle smetane, čezenj položimo kolobar pomaranče, premažemo z žličko čokolade in nato še z žličko kisle smetane. Čez vse položimo biskvit, ki ga po vrhu premažemo s čokolado.
Ko smo sestavili vse tortice, jih vsaj za pol ure položimo v hladilnik. Istočasno v hladilnik damo še kaki maso.
Na krožnik dekorativno položimo dve žlice kaki mase ter čez položimo eno tortico.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo