Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

RDEČA PESA Z MEDOM

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 1 ura
Nasvet: preden dodamo cvetlični med rdeči pesi, ga dobro razmešamo v dveh žlicah hladne vode ; solato ponudimo kot hladno predjed ali kot dodatek k pečenemu mesu brez priloge


Sestavine za 2 osebe:
6 gomoljev sveže rdeče pese
2 jajca
1 žlica cvetličnega medu
2 žlice olivnega olja
2 žlice temne sojine omake
5 žlic balzamičnega kisa
vejica svežega rožmarina
sol

Predpriprava:
- rdečo peso operemo ter neolupljeno kuhamo približno 30 minut
- skuhamo jajca (da se lažje olupijo solimo vodo)
- sesekljamo svež rožmarin

Priprava:
Kuhano rdečo peso olupimo, narežemo na kolobarje debeline 5mm ter položimo v posodo. Pesi dodamo cvetlični med, olivno olje, sojino omako, balzamični kis, rožmarin, posolimo ter dobro premešamo. Pustimo počivati v hladilniku vsaj pol ure. 

Marinirano rdečo peso dekorativno položimo v servirno posodo, obložimo z jajcem narezanim na kolobarje ter prelijemo z marinado.

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]