Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Polenta s sezamom in bučkami

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 35 minut
Nasvet: jed ponudimo kot toplo predjed ; polento lahko uporabimo tudi kot prilogo mesni jedi z omako ; jed lahko pripravimo kot vegi: receptu odvzamemo slanino ter dodamo papriko, jajčevce in paradižnik
koruzni zdrob

Sestavine za 2 osebe:

1 skodelica koruznega zdroba (polenta)(skodelica 0,20 l)
1 žlica masla
1 srednje velika bučka
2 žlice sezamovih semen
2 žlice parmezana
0,10 kg prekajene slanine
2 stroka česna
sol, poper
maslo - za mazanje posode in peko polente

Priprave polente:
0,40 l vode, 1/2 čajne žličke soli in žlico masla zavremo, nato počasi dodajamo koruzni zdrob in vse skozi mešamo. Kuhamo 5 minut. Na koncu dodamo sezamova semena in parmezan, dobro zmešamo in zlijemo v namaščeno posodo.
Ko se polenta ohladi ter strdi, jo stresemo na desko in zrežemo na prst debele rezine. V ponvi razpustimo maslo in spečemo polento, da na obeh straneh dobi zlato-rjavo barvo.

Omaka:
- slanino narežemo na tanke rezance
- bučko operemo, očistimo ter narežemo na tanke rezance
- česen olupimo ter fino sesekljamo

V ponvi slanino prepražimo do zlato rjave barve (ne dodajamo maščobe), dodamo bučke ter solimo in popramo. Pražimo približno 5 minut, dodamo česen in ko zadiši zalijemo s 0,10 l vode. Počasi dušimo, da tekočina izhlapi (5 min).

Serviranje: Na krožnik položimo dve rezine popečene polente in dodamo dušene bučke.

Povprečne hranilne vrednosti za 100 g koruznega zdroba
Energijska vrednost       1470 kJ / 346 kcal
Maščobe                           0,6 g
Ogljikovi hidrati              78,0 g
Beljakovine                     7,2 g
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo