Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

TRIBARVNI PRIGRIZEK

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 25 minut
Nasvet: suh rožmarin lahko zamenjamo s svežim, tako bomo dobili popolnejši in izrazitejši okus ; prigrizek se odlično poda k pivu ; prijetna osvežitev za zabavo ali druženju ob večerih

Sestavine za 4 oseb:
3 paprike (rdeča, zelena, rumena)
1 čajna žlička suhega rožmarina
5 strokov česna
4 vejice peteršilja
4 žlice olivnega olja
1 jajce
sol, pisan poper
zavitek valjanega svežega listnatega testa (375g)

Predpriprava:
- papriki odstranimo semena, operemo pod tekočo vodo in narežemo na tanke kolobarje
- jajce stepemo
- česen in peteršilj fino sesekljamo

Priprava:
Listnato testo razvijemo in narežemo na 12 enakih kvadratov. Testo premažemo z jajcem in ga poljubno oblikujemo (v košarico...), lahko pa ga pustimo v osnovni obliki.

Testo potrosimo s soljo, tribarvnim poprom in rožmarinom. Kvadrate dekorativno obložimo s papriko, polagamo jo tako, da se prepletajo barve.

Vse skupaj potrosimo z nasekljano mešanico česna in peteršilja ter pokapamo z olivnim oljem. Pečemo v ogreti pečici na 200°C 15 minut.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]