Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Dušeno jabolko s skuto

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 30 minut
Nasvet: sladico lahko ponudimo tako hladno kot toplo ; skuta ji daje svežino
recepti z jabolka

Sestavine za 4 osebe:
4 srednje velika jabolka (sladko)
1 čajna žlička cimeta
5 žlic kristalnega sladkorja
1 vrečka vanili sladkorja
4 žlice pasirane skute

Priprava:
Jabolka operemo, osušimo ter v teflon kozici na hitro popečemo, da dobijo zlato rjavo barvo. Zalijemo z 0,30 l vode, dodamo kristalni in vanili sladkor ter cimet. Na najmanjšem dovodu toplotne energije pokrito dušimo približno 20 minut (dušenje je odvisno od velikosti jabolka - ko je jabolko na dotik mehko, je končano).
sladica z jabolka
Dušeno jabolko pred serviranjem prerežemo do polovice.
Med dušenjem se lahko zgodi, da tekočina povre, zato po potrebi dolijemo malo vode.

Jabolka odstranimo z omake. Omaki dodamo pasirano skuto ter s pomočjo metlice dobro premešamo, da dobimo gosto omako.

Serviranje
Jabolko prerežemo do polovice in položimo v servirno posodo ter prelijemo z omako.

JABOLKO
Jabolko je sadež, ki raste na drevesu jablana. Spada med kulturne rastline, ki jih je vzgojil človek s pomočjo križanja. Ima zdravilne učinke. Obstaja ogromno sort, več kot 20 tisoč.


Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]