Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Goveja čorba

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 1,20 ure
Nasvet: goveje meso lahko nadomestimo s piščančjim mesom brez kosti (čas kuhanja se skrajša na 45 minut) ; preprosta čorba, a zdrava
govedina, recepti enolončnica, recept enolončnica, kuharski recepti


Sestavine za 4 osebe:
0,50 kg govejega stegna mlade govedine
2 srednje velika korenčka
1/2 srednje velike rumene kolerabe
2 srednje velika pora (samo svetel - bel del)
1 čebula
1 skodelica riža (0,20 l)
3 stroke česna
sol, poper
4 žlice olivnega olja
1 ščepec majarona in timijana
1 lovorjev list

Predpriprava:
- meso narežemo na kocke (2*2 cm)
- čebulo očistimo in narežemo na tanke lističe
recept z govejega stegna, enolončnica recept, mlado goveje stegno
- zelenjavo (korenje, koleraba, por) očistimo ter narežemo (korenje in koleraba - na kocke ; por - tanke kolobarje)
- česen očistimo ter fino sesekljamo

Priprava:
Na olivnem olju prepražimo čebulo, da postekleni. Dodamo meso in ga pražimo toliko časa, da dobi zlato-rjavo skorjo. 
Praženemu mesu dodamo zelenjavo, začimbe (majaron, timijan, lovorjev list) ter solimo in popramo po okusu. Vse skupaj pražimo 10 minut. 
koleraba, rumena koleraba, por, korenje, rumeno korenje, kulinarični recepti

Dodamo česen, a ko zadiši zalijemo z dvema litroma vode in pokrito kuhamo 30 minut.

Po polurni kuhi dodamo še riž ter kuhamo še 20 minut.

Ob koncu kuhe ugasnemo dovod energije in pustimo pokrito še 10 minut.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]