Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Guacamole omaka z ocvrtimi krpicami

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 1,20 ure
Nasvet: prigrizek za večerno druženje
testo, recept, wonton, won ton

Sestavine za 4 osebe:

Omaka:

3 srednje velike zrele avokade
1 žlica omake tabasco
1 šopek svežega koriandra
Sok ene limete
½ žličke soli
en ščepec popra

Testo:
0,25 kg moke
1/2 čajne žličke soli
1 jajce
0,06 l hladne vode
olje za cvrtje

Predpriprava:
- avokado olupimo ter odstranimo koščico
- koriander operemo pod tekočo vodo, osušimo ter fino sesekljamo (3 žlice fino sesekljanega koriandra)
- stisnemo sok ene limete

Priprava:
tortilja, tortilje, salsa, Guacamole
Omaka:
V posodo položimo avokado, tabasco, sesekljan koriander, limetin sok, sol in poper ter s pomočjo vilice pretlačimo. 
Nato s pomočjo paličnega mešalnika maso še fino zmeljemo.

Maso pokrijemo in vsaj pol ure naj počiva v hladilnik.

Testo:
Jajce, vodo in sol s pomočjo metlice dobro zmešamo.  Moko presejemo v posodo, naredimo jamico, v katero zlijemo mešanico jajca z vodo in soljo.

Vse skupaj prvo zmešamo z leseno žlico, a nato s pomočjo roke dobro pregnetemo (testo je dovolj pregneteno - ko ga prerežemo, ni sledi zračnih mehurčkov). V primeru, da se nam zdi testo presuho, po potrebi dodamo še vodo.

Testo oblikujemo v krog, potrosimo z moko, pokrijemo in pustimo počivati vsaj pol ure.
Testo položimo na pomokano delovno površini ter ga razvaljamo na 1,5 mm debelo.  Narežemo ga na trikotnike poljubne velikosti ter ocvremo v vročem olju (med cvrtjem enkrat obrnemo, cvremo 2 min).
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]