Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Jabolčni hren

Čas priprave: 8 minut
Zahtevnost: *****
Ponovno so tu prazniki, ko mizo obložimo z velikonočnimi dobrotami, a poleg šunke vsekakor ne sme manjkati niti hren.





Velike noči in šunke ni brez hrena, in kaj ko bi ga tokrat pripravili klasično?

Sestavine za 4 osebe:
0,20 kg svežega hrena
0,25 kg jabolk (kisli)
1 ščepec soli
3 žlice olivnega olja
3 žlice jabolčnega kisa
1 ščepec sladkorja

Postopek priprave:
Hren olupimo, naribamo ter zmešamo s kisom, ki smo mu dodali 4 žlice hladne vode.
Jabolko operemo pod tekočo vodo, olupimo, odstranimo peške ter naribamo na isto velikost kot hren.  
Hrenu, ki smo ga takoj po ribanju zmešali z razredčenim kisom, dodamo še naribano jabolko, ščepec sladkorja in soli, olja ter vse skupaj dobro premešamo. 

Namig: olje lahko zamenjamo s sladko smetano ; kis z limoninim sokom
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]