SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Jabolčni hren

Čas priprave: 8 minut
Zahtevnost: *****
Ponovno so tu prazniki, ko mizo obložimo z velikonočnimi dobrotami, a poleg šunke vsekakor ne sme manjkati niti hren.





Velike noči in šunke ni brez hrena, in kaj ko bi ga tokrat pripravili klasično?

Sestavine za 4 osebe:
0,20 kg svežega hrena
0,25 kg jabolk (kisli)
1 ščepec soli
3 žlice olivnega olja
3 žlice jabolčnega kisa
1 ščepec sladkorja

Postopek priprave:
Hren olupimo, naribamo ter zmešamo s kisom, ki smo mu dodali 4 žlice hladne vode.
Jabolko operemo pod tekočo vodo, olupimo, odstranimo peške ter naribamo na isto velikost kot hren.  
Hrenu, ki smo ga takoj po ribanju zmešali z razredčenim kisom, dodamo še naribano jabolko, ščepec sladkorja in soli, olja ter vse skupaj dobro premešamo. 

Namig: olje lahko zamenjamo s sladko smetano ; kis z limoninim sokom
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]