Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

MOČNIK

Zahtevnost: *****
Nasvet: v receptu lahko izpustimo mesnate ocvirke in pred serviranjem potrosimo s sladkorjem ; sladkorju lahko dodamo cimet
Čas priprave: 35 minut

Sestavine:
2 jajca
0,50 kg moke
1 l mleka
sol
6 žlic mesnatih ocvirkov

Priprava:
S pomočjo kuharske metlice stepemo jajci, dodamo moko in po potrebi vodo. Paziti moramo, da testo ni preveč mokasto.
Zgneteno testo s pomočjo rok drobimo med dlanmi (sukamo), da dobimo majhne do srednje velike koščke. Zavremo osoljeno vodo in v njej kuhamo koščke (sukance) do mehkega.

Ko je kuhano dolijemo malo hladne vode, da se jed razpusti. Dolijemo vroče mleko in zmešamo.

V ponvi segrejemo mesnate ocvirke in zabelimo močnik.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]