Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Okrogli zvitki wonton s skuto in zelenjavo

0
Zahtevnost: *****
Čas priprave: 1 ura
Nasvet: nadev pripravimo po trenutnem navdihu ; poleg predlaganega nadeva lahko tudi uporabite tuno s koruzo


Sestavine za 4 osebe:
Nadev:
1 srednje velika zelena paprika
1 srednje velika bučka
1/2 srednje velikega jajčevca
2 paradižnika
1 čebula
8 žlic nepasirane skute
sol, poper
3 žlice masla
olje za cvrtje

Testo:
0,25 kg moke
1/2 čajne žličke soli
1 jajce
0,06 l hladne vode

Predpriprava:čebulo
- zelenjavo (paprika, bučka, jajčevec, paradižnik) operemo, očistimo ter narežemo na kocke (velikosti graha)
- čebulo olupimo ter narežemo na majhne kocke

Priprava testa: 
Jajce, vodo in sol s pomočjo metlice dobro zmešamo.  Moko presejemo v posodo, naredimo jamico, v katero zlijemo mešanico jajca z vodo in soljo.
Vse skupaj prvo zmešamo z leseno žlico, a nato s pomočjo roke dobro pregnetemo (testo je dovolj pregneteno - ko ga prerežemo, ni sledi zračnih mehurčkov). V primeru, da se nam zdi testo presuho, po potrebi dodamo še vodo.

Testo oblikujemo v krog, potrosimo z moko, pokrijemo in pustimo počivati vsaj pol ure.

Testo položimo na pomokano delovno površini ter ga razvaljamo na 1,5 mm debelo.  Narežemo ga na pravokotnike.  Do uporabe testa, ga lahko pokrijemo in shranimo v hladilnik.

Nadev:
Na maslu pražimo čebulo, da postekleni, dodamo narezano zelenjavo, začinimo (sol, poper) ter pražimo približno osem minut.
Ko je pražena zelenjava na pol ohlajena, dodamo še skuto in dobro premešamo.

Priprava zvitkov:
Robove testa wonton namažemo s hladno vodo, po sredini (vzdolž) položimo nadev. Prepognemo krajši stranici (1cm -rob) in zavijemo v zvitek. Konca zvitkov stisnemo skupaj.

Zvitke cvremo približno 4 minute v vročem olju.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo