Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Ribja juha z rukolo

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 45 minut
Nasvet: vitkega soma ter morskega psa lahko nadomestimo s tuno ali osličem
recepti, kulinarični recepti, ribji recepti, ribja juha


Sestavine za 4 krožnike:
2 fileja vitkega soma (0,25 kg)
1 kotlet morskega psa (0,15 kg)
1 srednje velika čebula
1/2 rdeče paprike
1 svež paradižnik
2 stroka česna
0,08 kg rukole
1 skodelica riža (0,20 l)
sol, poper
ščepec rožmarina, timijana in kurkume
5 žlic olivnega olja

Predpriprava:
- file vitkega soma in kotlet morskega psa narežemo na majhne kocke - kotletu odstranimo kost 
- čebulo očistimo in narežemo na čim manjše koščke
- papriko očistimo ter narežemo na kocke
- paradižnik operemo ter narežemo na kocke
- česen očistimo ter sesekljamo

Priprava:
Na olivnem olju prepražimo čebulo, dodamo polovico narezane ribe (vitki som, morski pes) na kocke, začinimo (sol, poper, timijan, rožmarin) in pražimo 5 minut. Nato dodamo polovico narezane paprike in paradižnika, dušimo 5 minut. Dušeni mešanici dodamo riž in česen - ko česen zadiši zalijemo z vodo (1 l tople vode). Kuhamo približno 22 minut. S pomočjo paličnega mešalnika juho fino zmeljemo. 

Na vroči ponvi z dodatkom olja na hitro prepražimo preostanek ribe, paprike in paradižnika, praženo mešanico dodamo juhi ter začinimo še z začimbo kurkuma. Kuhamo 10 minut, po potrebi dosolimo.

V servirno posodo ulijemo juho ter potrosimo z rukolo.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]