Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Ribja juha z rukolo

0
Zahtevnost: *****
Čas priprave: 45 minut
Nasvet: vitkega soma ter morskega psa lahko nadomestimo s tuno ali osličem
recepti, kulinarični recepti, ribji recepti, ribja juha


Sestavine za 4 krožnike:
2 fileja vitkega soma (0,25 kg)
1 kotlet morskega psa (0,15 kg)
1 srednje velika čebula
1/2 rdeče paprike
1 svež paradižnik
2 stroka česna
0,08 kg rukole
1 skodelica riža (0,20 l)
sol, poper
ščepec rožmarina, timijana in kurkume
5 žlic olivnega olja

Predpriprava:
- file vitkega soma in kotlet morskega psa narežemo na majhne kocke - kotletu odstranimo kost 
- čebulo očistimo in narežemo na čim manjše koščke
- papriko očistimo ter narežemo na kocke
- paradižnik operemo ter narežemo na kocke
- česen očistimo ter sesekljamo

Priprava:
Na olivnem olju prepražimo čebulo, dodamo polovico narezane ribe (vitki som, morski pes) na kocke, začinimo (sol, poper, timijan, rožmarin) in pražimo 5 minut. Nato dodamo polovico narezane paprike in paradižnika, dušimo 5 minut. Dušeni mešanici dodamo riž in česen - ko česen zadiši zalijemo z vodo (1 l tople vode). Kuhamo približno 22 minut. S pomočjo paličnega mešalnika juho fino zmeljemo. 

Na vroči ponvi z dodatkom olja na hitro prepražimo preostanek ribe, paprike in paradižnika, praženo mešanico dodamo juhi ter začinimo še z začimbo kurkuma. Kuhamo 10 minut, po potrebi dosolimo.

V servirno posodo ulijemo juho ter potrosimo z rukolo.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo