SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Svinjsko pleče v lovski omaki

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 1 ura
Nasvet: k jedi kot prilogo ponudimo popečeno polento, njoke, široke rezance ali slan krompir ; svinjsko meso lahko zamenjamo s puranjimi prsmi v kosu

Sestavine za 4 osebe:
0,60 kg svinjskega plečeta v kosu
2 večja korenja
1/3 kolerabe
2 čebuli
1/2 bučke
3 stroke česna
3 žlice gorčice
sol, poper
8 brinovih jagod
1 lovorjev list
2 žlici olivnega olja

Predpriprava:
- zelenjavo (korenje, koleraba, čebula, bučka, česen) očistimo, operemo ter narežemo na večje kose
- brinove jagode stremo
- svinjsko pleče operemo in osušimo, natremo s soljo in poprom ter premažemo z gorčico

Priprava:
Svinjsko pleče v kosu na olivnem olju popečemo z vseh strani, dodamo narezano zelenjavo, lovorjev list, brinove jagode, posolimo ter pokrito dušimo na najmanjšem dovodu energije.
Dušimo približno pol ure, med termičnim postopkom meso večkrat obrnemo.

Dolijemo 0,20 l vode ter dušimo še 15 minut.

S kozice odstranimo meso in s pomočjo paličnega mešalnika zelenjavo zmeljemo v gladko zmes, nazaj v kozico položimo meso ter dušimo še 10 minut.

Meso pred serviranjem narežemo na rezine. Kot prilogo ponudimo popečeno polento.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]