Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Svinjsko pleče v lovski omaki

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 1 ura
Nasvet: k jedi kot prilogo ponudimo popečeno polento, njoke, široke rezance ali slan krompir ; svinjsko meso lahko zamenjamo s puranjimi prsmi v kosu

Sestavine za 4 osebe:
0,60 kg svinjskega plečeta v kosu
2 večja korenja
1/3 kolerabe
2 čebuli
1/2 bučke
3 stroke česna
3 žlice gorčice
sol, poper
8 brinovih jagod
1 lovorjev list
2 žlici olivnega olja

Predpriprava:
- zelenjavo (korenje, koleraba, čebula, bučka, česen) očistimo, operemo ter narežemo na večje kose
- brinove jagode stremo
- svinjsko pleče operemo in osušimo, natremo s soljo in poprom ter premažemo z gorčico

Priprava:
Svinjsko pleče v kosu na olivnem olju popečemo z vseh strani, dodamo narezano zelenjavo, lovorjev list, brinove jagode, posolimo ter pokrito dušimo na najmanjšem dovodu energije.
Dušimo približno pol ure, med termičnim postopkom meso večkrat obrnemo.

Dolijemo 0,20 l vode ter dušimo še 15 minut.

S kozice odstranimo meso in s pomočjo paličnega mešalnika zelenjavo zmeljemo v gladko zmes, nazaj v kozico položimo meso ter dušimo še 10 minut.

Meso pred serviranjem narežemo na rezine. Kot prilogo ponudimo popečeno polento.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]