Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Testo - wonton

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 1 URA
Nasvet: testo razvaljamo na tanko –1,5 mm 
azijska kuhinja, testo, wonton won-ton, recept testo

Sestavine za 4 osebe:
0,25 kg moke
1/2 čajne žličke soli
1 jajce
0,06 l hladne vode

Priprava:
Jajce, vodo in sol s pomočjo metlice dobro zmešamo.  Moko presejemo v posodo, naredimo jamico, v katero zlijemo mešanico jajca z vodo in soljo.
Vse skupaj prvo zmešamo z leseno žlico, a nato s pomočjo roke dobro pregnetemo (testo je dovolj pregneteno - ko ga prerežemo, ni sledi zračnih mehurčkov). V primeru, da se nam zdi testo presuho, po potrebi dodamo še vodo.

Testo oblikujemo v krog, potrosimo z moko, pokrijemo in pustimo počivati vsaj pol ure.


Testo položimo na pomokano delovno površini ter ga razvaljamo na 1,5 mm debelo.  Narežemo ga na kvadrate ali kroge (cca 8 cm).  Do uporabe testa,  ga lahko pokrijemo in shranimo v hladilnik.

PREDLOG:
OKROGLI ZVITKI WONTON S SKUTO IN ZELENJAVO
ZIMSKI ZVITKI S KISLIM ZELJEM
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]