Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Bela juha s pistacijo

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 12 minut
Nasvet: pistacijo lahko nadomestimo z bučnimi semeni ali vloženimi olivami ; pred serviranjem potrosimo s sesekljano mešanico ter pokapamo z bučnim oz. olivnim oljem


Sestavine za 2 krožnika:
2 žlice masla
2 žlice bele moke
1 kisla smetana (400g)
1 ščepec soli in grobo mletega tribarvnega popra
6 pistacij
1 ščepec suhega timijana

Priprava:
V kozici raztopimo maslo ter na njem na hitro prepražimo moko (samo, da se razpusti, pazimo, da ne postane rjavkasta).

Dodamo kislo smetano in ščepec soli ter dobro pokuhamo (8 minut).

S pomočjo električnega mešalnika sesekljamo pistacijo in nato jo stresemo na leseno desko. Dodamo ščepec timijana in tribarvnega grobo mletega popra ter s pomočjo noža vse tri sestavine skupaj sesekljamo, da se okusi premešajo.

Serviramo v globok krožnik ali skodelico ter potrosimo s sesekljano mešanico.

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]