Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Krompir kot priloga : krompirjev jajček

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 45 MINUT
Nasvet: jed lahko ponudimo kot prilogo k mesni jedi v omaki ; lahko ponudimo kot prigrizek z omako


Sestavine za en krompir:
1 majhen krompir
1 čajna žlička skute
sol, tribarvni poper
vejica kopra

moka, jajce, krušne drobtine - za paniranje
olje za cvrtje

Priprava:
Krompir operemo, skuhamo - približno 25 minut, odcedimo ter ohladimo.

Ko se krompir na pol ohladi, ga olupimo ter prečno prerežemo na pol.
Polovičke krompirja posolimo.

Nespasirani skuti dodamo sol in poper ter dobro zmešamo.

S pomočjo žličke na eno polovičko krompirja položimo skuto.
Čez skuto položimo vejico kopra.
Polovičko krompirja s skuto in brez stisnemo skupaj ter s pomočjo prsta zamažemo odprtino.
Nadevan krompir paniramo dunajsko (moka, jajce, krušne drobtine).

Ocvremo v vročem olju (4 min).
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]