Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Mrežna pečenka z dušeno endivijo

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 1,20 ure
Nasvet: svinjsko mrežno pečenko lahko dušimo ali pečemo ; svinjsko meso lahko zamenjamo s puranjim mesom ; poleg dušimo ali pečemo zelenjavo, ki jo uporabimo kot prilogo ; če pečenko pečemo v pečici jo nekajkrat poškropimo z vodo
mrežna pečenka, svinjska pečenka, recept pečenka, kulinarični recepti


Sestavine za 4 osebe:
0,80 kg svinjskega plečeta v kosu
1/2 limone
1 manjši korenček
1 žlica gorčice
4 žlice belega vina
6 strokov česna
par listkov peteršilja in zelene
sol, tribarvni poper
20 listov solate - endivija
muškatni orešček
1 žlica masla
2 žlice olivnega olja
svinjska mrežica za zavijanje (30*30 cm)

Predpriprava:
- limono potopimo za pet minut v hladno vodo, nato narežemo na kolobarje
- korenje operemo, olupimo ter narežemo na tanke kolobarje
solata, endivija, gurmanski recepti, kulinarični nasveti
- liste solate (endivija) operemo pod tekočo vodo ter osušimo
- česen olupimo ; polovico ga narežemo na tanke lističe, drugo polovico fino sesekljamo

Priprava pečenke:
Pripravimo marinado (gorčica, belo vino, sol, grobo mlet tribarvni poper, fino sesekljan česen) dobro zmešamo ter premažemo svinjsko pleče. Na delovni površini razvijemo svinjsko mrežico (za 0,80 kg mesa potrebujemo približno velikost 30*30 cm), na sredino položimo polovico narezanih limoninih in korenčkovih kolobarjev ter obložimo z nekaj listi peteršilja in zelene. Na tako pripravljeno svinjsko mrežico položimo marinirano svinjsko pleče ter na njega položimo še preostanek korenja, limone in liste zelene in peteršilja.Vse skupaj tesno zavijemo. 
svinjska mrežica, korenje, limona, pečenka, svinjska pečenka, kuharski recepti, kulinarični recepti
Svinjsko mrežno pečenko lahko pripravimo v naprej.

V kozici segrejemo dve žlice olja ter mrežno pečenko popečemo z vseh strani. Pokrijemo ter na srednjem dovodu energije pokrito dušimo 1 uro. Med dušenjem večkrat pečenko obrnemo. Po pol ure dušenja lahko pečenki dodamo zelenjavo (korenje, koleraba, krompir, paprika, bučke) narezano na večje kose, ki jo bomo uporabili kot prilogo.

Priprava endivije:
Na ponvi raztopimo maslo, dodamo liste endivije in na najmanjšem dovodu energije pražimo 4 minute. Liste solate posolimo in popopramo ter potrosimo z noževo konico muškatnega oreščka. Po dveh minutah praženja solate, dodamo česen narezan na tanke lističe.

Serviranje:
Na servirno posodo položimo dušene liste endivije, a čez njo položimo rezine svinjske mrežne pečenke.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]