Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Solata: Popečen koromač z medom

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 20 minut
Nasvet: solata je odlična ideja za hladno predjed ; solati se lahko ob koncu doda še lističe parmezana


Sestavine po eni osebi:
1 pest svežega zelja
1/3 paradižnika
5 tankih rezin sveže kumare
3 pol centimetrske rezine koromača
2 listka sveže poprove mete
1 vejica svežega kopra
1 žlica temne sojine omake
3 žlice balzamičnega kisa
1 čajna žlička medu
1 žlica vinskega kisa
sol
1/2 čajne žličke masla

Priprava:
Sveže zelje narežemo na tanke rezance.

Narezanemu zelju dodamo žlico sojine omake, tri žlice balzamičnega kisa ter na rahlo premešamo.
Paradižnik in podolgovato gladko kumaro narežemo na majhne kocke.

Koromač narežemo na rezine debeline pol centimetra.

Meto in koper narežemo zelo tanko.
Pripravimo marinado (žlička medu, ščepec soli, 1 žlica vinskega kisa - vse skupaj dobro premešamo) s katero premažemo koromač.

V ponvi raztopimo maslo ter spečemo mariniran koromač (vsaka stran 3 minute).

Sestavljanje solate:
V servirno posodo položimo pripravljeno zelje, potrosimo s kockami paradižnika ter kumaricami, obložimo s pečenim koromačem. Na koncu potrosimo z mešanico kopra in mete.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]