Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Kruh z ovsenimi kosmiči in rožmarinom

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 1,35 ure
Nasvet: 1 zavitek (7g) suhega kvasa je isto kot 25g svežega kvasa
kruh, domači kruh, receptura za kruh, recept za domači kruh


Sestavine za en hlebček (pekač 30*12cm):
22 zvrhanih žlic moke tip 500
5 žlic ovsenih kosmičev
3 žlice mletega maka
2 čajni žlički suhega rožmarina
2 čajni žlički soli
1 zavitek suhega pekovskega kvasa (7g)
0,40 l mlačne vode

3 žlice bučnega olja
3 žlice krušnih drobtin

Priprava:
V posodo položimo vse sestavine (moka, ovseni kosmiči, mak, rožmarin, sol, kvas).
Vse skupaj zelo dobro premešamo in prelijemo z mlačno vodo.
Vse skupaj s pomočjo lesene žlice mešamo toliko časa, da se naredi kepa testa in odstopi od stranic posode.
Testo stresemo na pomokano delovno površino ter s pomočjo pesti dobro pregnetemo (5 minute).

Oblikujemo hlebček, pokrijemo s krpo ter pustimo počivati in vzhajati 30 minut.
Vzhajan hlebček ponovno pregnetemo in oblikujemo v obliko pekača.

Pekač premažemo z bučnim oljem, potrosimo s krušnimi drobtinami in vanj položimo testo.

Pokrijemo s krpo ter pustimo vzhajati še 20 minut.
Kruh pečemo 20 minut na 180°C, povišamo temperaturo na 200°C ter pečemo še 25 minut.

Ko je kruh pečen, ga stresemo s pekača, pokrijemo in počakamo da se ohladi.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]