Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Nadevan paradižnik z vodko

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 15 MINUT
Nasvet: nadevan paradižnik ponudimo kot hladno predjed ; prileže se tudi kot poletna osvežitev ob večerih
paradižnik, recept za paradižnik, vodka v kuhinji


Sestavine za 4 osebe:
4 srednje veliki paradižniki
0,15 kg mozzarelle
2 žlice celih mandeljnov
2 žlice izkoščičenih črnih oliv
2 žlice vloženih višenj
1/2 manga
0,18 kg vloženih pelatov (1/3 konzerve 480g)
2 žlice vodke
1 limona
sol, poper, rožmarin, bazilika

Priprava:

Paradižnik operemo ter odrežemo zgornji del (1,5 cm). 

S pomočjo žlice izdolbemo sredico paradižnika.
Nadev:
- višnje odcedimo
- olive odcedimo ter prerežemo čez pol
- mango očistimo ter narežemo na kocke velikosti polovice olive
- mandeljne prerežemo na pol
- mozzarello narežemo na kocke velikosti pol olive

Vse sestavine položimo v posodo, prelijemo s sokom polovice limone, dodamo ščepec soli in grobo mleti tribarvni poper ter premešamo.
Izdolbeni sredici paradižnikov dodamo pelate, sok polovice limone, ščepec soli in grobo mleti tribarvni poper, vodko ter ščepec rožmarina in bazilike.

S pomočjo paličnega mešalnika zmeljemo v gladko tekočino.


Paradižnik nadevamo z nadevom ter pokrijemo z zgornjim delom paradižnika.

Omako in nadevane paradižnike dobro ohladimo.

Na krožnik vlijemo omako in nanjo postavimo nadevan paradižnik.

Na koncu vse skupaj potrosimo s sesekljano svežo baziliko.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]