Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Kruhova pita

0
Zahtevnost: *****
Čas priprave: 1,10 ure
Nasvet: kruhovo pito ponudimo kot prigrizek, poda se tudi k pivu ; poleg lahko ponudite zeleno solato in dobite preprost in malo drugačen obrok
recept za pito, mesna pita, kruhova pita, recept mleto meso


Sestavine za 4 osebe:
Testo:
17 zvrhanih žlic moke - tip 500
35 g suhega pekovskega kvasa (1/2 zavojčka)
1/2 čajne žličke soli
2 jajca
0,20 l mlačne vode

Nadev:
0,25 kg mešanega mletega mesa
1 manjše korenje
1 srednje velika čebula
2 kajzerice ali debelejši kos kruha
2 stroka česna
3 žlice olja
sol, muškatni orešček, poper, rožmarin

Priprava:
V posodo presejemo moko, potrosimo s soljo in kvasom, premešamo ter na sredini naredimo jamico.

V jamico ubijemo dva jajca, prelijemo z vodo.
S pomočjo lesene žlice mešamo toliko časa, da se naredi gmota in odstopi od stranic posode.
Testo stresemo na pomokano površino ter ga dobro pregnetemo (4 minute).

Testo oblikujemo v hlebček, ga pokrijemo ter pustimo počivati 25 minut.
Kajzerici ali kos kruha namočimo v hladni vodi.

- pustimo, da se namaka 10 minut
- odcedimo vodo ter z roko zdrobimo
- čebulo očistimo ter narežemo na drobno
- korenje operemo, olupimo ter na grobo zmeljemo

V ponvi vse sestavine (čebula, korenje, meso) z dodanimi začimbami (sol, poper, rožmarin, muškatni orešček) prepražimo.
Praženi masi dodamo sesekljan česen. Ko zadiši, dodamo še namočene kajzerice, dobro premešamo in odstavimo.

Maso pustimo počivati 10 minut.
Testo prepolovimo ter obe polovici razvaljamo v krog debeline pol centimetra.
Na obložen pekač s peki papirjem položimo prvi kos valjanega testa. Nanj stresemo nadev ter ga enakomerno porazdelimo.

Rob kroga (približno 1 cm) pustimo prazen.
Rob kroga s pomočjo čopiča premažemo z vodo. 

Čez nadevan prvi del testa položimo drugega.

Rob s pomočjo prstov pritisnemo, da se sprime.

S pomočjo zobotrebca naredimo nekaj luknjic.
Pekač s kruhovo pito položimo v pečico in nastavimo temperaturo na 200°C.

Pečemo pol ure.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo