SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Paradižnikov concassé

Concasse – blanširan paradižnik, jajčevec in podobne vrtnine, olupljene in narezane na kocke (0,5*0,5cm).
Paradižnikov concasse, paradižnik



Paradižnike operemo in jih položimo v vrelo vodo za minuto in pol. 
Paradižnike vzamemo iz vroče vode, jih prestavimo v mrzlo ter pustimo, da se ohladijo. 
Z roko oz. s pomočjo noža odstranimo lupino.
Vsakega od paradižnikov razrežemo na 4 kose.
Krhlju paradižnika odstranimo semena in razrežemo paradižnikovo meso na kockice (0,5*0,5 cm). 
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]