Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Pastirska pita

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 35 minut
Nasvet: mleto jagnjetino lahko zamenjate z mletim puranjim, piščančjim, govejim ali mešanim mesom
pastirska pita, recept za pito, recept za mesno pito, recept za pastirsko pito


Sestavine za dve osebe (pekač 24*17cm):
0,25 kg mlete jagnjetine
2 zeleni podolgovati papriki
12 češnjevih paradižnikov
2 srednje veliki čebuli
2 stroka česna
3 žlice olivnega olja
4 srednje velike krompirje
3 žlice masla
0,10 l mleka
sol, poper, majaron, timijan

Priprava:

Krompir operete, olupite ter ga narežete na manjše kose.

V osoljeni vodi ga kuhate 25 minut.
Kuhanemu krompirju odlijete tekočino.

Dodate maslo, mleko in ščepec soli.
S pomočjo kuhinjske metlice krompir močno mešate, da dobite gladko maso (približno 3.5 minute).
- čebulo očistite in narežete na majhne kocke
- češnjev paradižnik operete in narežete na štiri dele
- papriko očistite in narežete na majhne kocke
- česen olupite ter fino sesekljate
V ponvi prepražimo čebulo z dodatkom ščepca soli.
Praženi čebuli dodamo meso, papriko in češnjev paradižnik ter pražimo 5 minut.

Masi dodamo ščepec popra, majarona, timijana ter sol po okusu.

Pražimo še 5 minut.

Dodamo sesekljan česen in ko zadiši zalijemo s pol decilitra vode.

Na najmanjšem dovodu toplotne energije kuhamo še 5 minut.
V pekač stresemo praženo meso z zelenjavo ter ga poravnamo.
Čez plast mesa stresemo krompirjevo maso in po potrebi poravnamo.

Pekač položimo v ogreto pečico na 220°C in pečemo 7 minut, da krompirjeva masa po površini dobi barvo.
Prostor za komentar
  • Blogger Komentar preko Blogerja
  • Facebook Komentar preko Faceboka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

1 komentar :

  1. hi!,I reаlly like your writing so much! shaгe we cοmmunicatе more about yоur poѕt οn
    AOL? I геquire а specialist on thіs area to solve my pгoblеm.
    Maу be that's you! Looking ahead to see you.

    My homepage parchet laminat

    OdgovoriIzbriši


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]