Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Kokosovo pecivo: Čokoladni sendvički

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 40 minut 
Nasvet: uporabite lahko tudi mlečno čokolado z jagodnim nadevom
recepti za sladice, recepture za sladice, kokosova moka, čokoladne sladice, kokosove sladice
Popolna kombinacija...


Sestavine za 7 sendvičkov premera 6 centimetrov:
Testo:
2,5 skodelice kokosove moke (skodelica 0,20 l)
3/4 skodelice mletega sladkorja
2 beljaka

Nadev:
4 žlice nepasirane skute
0,15 kg mlečne čokolade
1 zavitek vanili sladkorja (8g)
3 žlice mletega sladkorja
2 žlice ruma
1 žlica masla

Priprava:
V skledo stresemo kokosovo moko, mleti sladkor ter dodamo beljak dveh jajc.
Z leseno žlico mešamo toliko časa (približno 4 minute), da se sestavine dobro premešajo in se naredi gmota.
Pri pripravi čokoladnih sendvičkov potrebujemo kovinski obroček, ki ga uporabljamo tudi za pripravo čajnega peciva...
NASVET:
V primeru, da v kuhinji nimate kovinskih obročkov, si lahko pomagate z jogurtovim lončkom.
PVC lončku odrežete dno, odmerite približno 1 centimeter ter odrežete.



Pekač obložimo s peki papirjem ali alu folijo (če uporabljamo alu folijo, jo premažemo z maslom).

Obroček položimo na pekač in vanj damo 1 žlico kokosove mase.

S pomočjo vlažne žlice maso potlačimo in zravnamo, da bo obroček polen.

Odstranimo obroček.






Kokosove kekse položimo v ogreto pečico na 170°C in pečemo toliko časa (približno 10 minut), da robovi dobijo zlato-rjavo barvo, a sredina je na dotik še mehka.
Kokosove kekse vzamemo s pečice in pustimo počivati 15 minut.
Nadev:

Čokolado z dodatkom masla nad soparo stopimo do 3/4.
V posodo stresemo skuto, vanili in mleti sladkor, rum ter s pomočjo kuhinjske metlice dobro zmešamo.
Skuti dodamo na 3/4 stopljeno čokolado z maslom in mešamo toliko časa, da dobimo gladko maso.
Sedem kokosovih keksov položimo na delovno površino tako, da je zlato-rjavi rob na tleh.

Na vsak keks položimo zvrhano žlico nadeva, pokrijemo s keksi ter pritisnemo toliko, da se nadev razporedi po celotni površini.

Kekse pred strežbo pustimo pol ure počivati v hladilniku.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]