Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Hladna melonina juha z jagodnimi žličniki

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 30 minut
Nasvet: jagode lahko nadomestite z borovnicami (1 jagoda - 1 žlica borovnic) ; melonina juha z žličniki je odličnega okusa če je dobro ohlajena
recepti za hladne juhe, hladna juha, recepti sladiva


Sestavine za 4 osebe:
1 srednje velika melona
8 jagod
4 žlice kreme mascarpone
6 žlic mletega sladkorja
2 zavitka vanili sladkorja
8 listov sveže mete
0,10 l sladke smetane

Priprava:

Melono prepolovimo, odstranimo koščice in lupino ter narežemo na kocke.

Narezano melono stresemo v posodo, dodamo vanili sladkor in sladko smetano ter s pomočjo paličnega mešalnika zmeljemo v gladko tekočino. 

Postavimo v hladilnik za 15 minut.
Jagode operemo, očistimo ter narežemo na majhne kocke.

Narezanim jagodam dodamo mleti sladkor in s pomočjo žlice dobro zmešamo.

Pustimo počivati v hladilniku 10 minut.
Jagodam s sladkorjem dodamo kremo mascarpone in s pomočjo kuhinjske metlice močno mešamo toliko časa, da dobimo gladko maso.

Maso za žličnike postavimo v hladilnik za 15 minut.
Ohlajeno mleto melono natočimo v kozarce in vanjo položimo jagodne žličnike (jagodno kremo s pomočjo dveh čajnih žličk oblikujemo v žličnike).
Metine liste narežemo na tanke rezance ter potrosimo po melonini juh.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]