Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Losos nad soparo s svežimi zelišči

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 8 minut
Nasvet: krešo lahko nadomestimo z rukolo ; limeto lahko zamenjamo z limono ; pri receptu ne uporabljamo soli, ker inčuni dajo dovolj slanosti dresingu, a losos oplemenitimo le z grobo mletim tribarvnim poprom
losos s svežimi zelišči, recepture za lososa, recepti za lososa, losos, zelišča, rukola, kreša, vodna kreša, bazilika


Sestavine za 2 osebe:
2 kosa lososa (250g)
sok ene limete
1 pest listov sveže bazilike
2 pesti kreše 
3 žlice olivnega olja
1 žlica pinjol
3 inčune
tribarvni grobo mleti poper, žafranika

Priprava:
Lososa natremo s tribarvnim grobo mletim poprom in ga kuhamo na sopari 7 minut.

POMOČ
V primeru, da nimate posode za kuhanje nad soparo, vam ponujam enostavno in hitro rešitev.

V kozico nalijete do polovice vodo ter počakate, da zavre. Dovod toplotne energije zmanjšate na minimum. Na kozico položite kovinsko mrežo s pečice, nanjo položite lososa natrtega s poprom, pokrijete s pokrovko in kuhajte 7 minut.


V električni mešalnik stresemo eno pest listov sveže bazilike, eno pest kreše, sok ene limete, olivno olje, tri inčune, pinjole in tri žlice hladne vode.

Sestavine z električnim mešalnikom dobro zmeljemo, da dobimo gladko zmes.
Serviranje:
Na krožniku naredimo posteljico s preostanka kreše (za 2 krožnika).

Na krešo položimo kuhanega lososa na sopari, prelijemo z zeliščnim dresingom ter potrosimo z žafraniko.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]