Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Nadevan paradižnik s skuto in melono

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 8 minut / 38 minut
Nasvet: polnjen paradižnik se odlično poda k mesu ali ribi z žara
nadevan paradižnik


Sestavine za 4 osebe:
4 srednje veliki paradižniki
6 žlic skute (nepasirana)
1/4 melone
1 šopek sveže bazilike
sol, tribarvni grobo mleti poper
1/2 čajne žličke začimbe kurkuma
3 žlice olivnega olja


KURKUMA

Mešanica začimb s priokusom pomaranče in ingverja, a njena rahlo rumenkasta barva pričara jed z orientalskim priokusom.

Priprava:

Paradižnik operemo in osušimo, postavimo na delovno površino tako, da stoji na "muhi" in odrežemo zgornji del, debeline enega prsta.

S pomočjo žlice izdolbemo sredico s semeni.
Meloni odstranimo semena, jo olupimo ter narežemo na kocke velikosti pol krat pol centimetra.
V posodo položimo skuto ter ji dodamo ščepec grobo mletega tribarvnega popra, 1/3 čajne žličke soli in pol žličke začimbe kurkuma.

S pomočjo kuhinjske metlice dobro zmešamo, da se skuta poveže z okusi začimb.
Začinjeni skuti dodamo narezano melono in liste grobo narezane bazilike (8 listkov).

Vse skupaj na rahlo premešamo.
Paradižnik nadevamo s skuto, pokrijemo s "klobukom" ter postavimo za pol ure v hladilnik.
Paradižnikovo sredico s semeni z nožem nasekljamo, dodamo ščepec soli, olivno olje ter liste sveže bazilike (20 listkov). 

Vse skupaj na rahlo premešamo in postavimo za 15 minut v hladilnik.

Serviranje:
Na krožnik dekorativno položimo marinirano paradižnikovo sredico s semeni in nanjo položimo nadevan paradižnik.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]