Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Nektarinine rolice

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 45 minut
Nasvet: nektarine lahko nadomestite z breskvami ali borovnicami (250g) ; v primeru, da nimate doma kovinskih obročkov ob koncu recepta odlična rešitev
rolice za šam role, recept za sladice, krema iz nektarin, krema iz breskev


Sestavine za 14 zvitkov:
2 srednje velike nektarine
7 žlic kreme mascarpone
7 žlic mletega sladkorja
1 zavitek vanili sladkorja
1 limeta
0,30 kg listnatega testa

Priprava:
Listnato testo razvaljamo na približno 50*27 centimetrov, debeline pol centimetra. 

Razvaljano testo narežemo na dva centimetra debele trakove.

Da si vse skupaj olajšate, lahko kupite že valjano listnato testo (v trgovini ga dobite pakiranega po 275 g).
Trakove testa navijemo na kovinske obroče, ki jih uporabljamo za  priljubljene "šam role".

V primeru, da nimate kovinskih obročkov, vam ob koncu recepta ponujam enostavno rešitev.
Zvitke s testa pečemo v ogreti pečici na 220°C, 10 minut.

Ko so zvitki pečeni jih z nežnim prijemom odstranimo iz kovinskih obročkov.
Krema:

Limeto za 10 minut namočimo v vodo. 

Naribamo 1 čajno žličko limetine lupine in stisnemo sok ene limete.
Nektarine operemo, odstranimo koščice ter jih narežemo na majhne kocke.
V posodo položimo narezane nektarine ter dodamo mleti sladkor, vanili sladkor, limetino lupino in sok.

S pomočjo vilice dobro pretlačimo.
Pretlačenim nektarinam dodamo kremo mascarpone in s pomočjo kuhinjske metlice dobro premešamo, da se sestavine povežejo.

Kremo postavimo za pol ure v hladilnik.
S pomočjo dresirne vrečke napolnimo pečene rolice testa.

- rolico nežno primemo v roko in nabrizgamo kremo do polovice skozi desno odprtino in nato postopek ponovimo pri levi odprtini

- v primeru, da nimate dresirne vrečke si pomagate s pvc vrečko za shranjevanje živil - napolnite vrečko z nadevom, levi ali desni spodnji kot vrečke odrežete ter napolnite rolice

Pred serviranjem nektarinine rolice potrosimo z mletim sladkorjem.

Rešitev, če ni doma kovinskih obročev!

S kremo do polovice napolnimo kozarce ter jih postavimo za pol ure v hladilnik.

Narezane trakove razrežemo na tri dele in jih pečemo v ogreti pečici na 220°C, 7 minut.

Po tri ohlajene listnate piškotke zapičimo v kremo, okrasimo s tankimi krhlji nektarine ter potrosimo z mletim sladkorjem.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]