SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Riževa piknik solata

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 35 minut / 1,05 ure
Nasvet: lignje lahko nadomestimo z morskimi sadeži ; solata je odličnega okusa, če je dobro ohlajena
riževa solata, recept za riževo solato, piknik solata


Sestavine za 6 oseb:
0,50 kg riža
0,50 kg lignjev
3 srednje velike korenje
4 jajca
1 čebula
3 stroke česna
1 žlica paste pesto genovese (pasto lahko naredite tudi doma, recept TUKAJ)
2 žlice gorčice
2 pesti rukole
1 čajna žlička rožmarina
ena rezina limone
sol, poper
2 klinčka
0,20 l vinskega kisa
0,10 l olivnega olja

Priprava:
Na dveh žlicah olivnega olja na hitro prepražite dva klinčka in nasekljano korenje (eno korenje očistimo ter fino sesekljamo ; pol ga dodamo rižu, druga polovica za kalamare), dodamo riž. 

Ko riž postekleni zalijemo z vodo, dodamo 1/2 čajne žličke soli in kuhamo (25 minut).

Kuhan riž odcedimo ter splaknemo s hladno vodo.
V kozici zavremo vodo, ki smo ji dodali pol fino nasekljanega korenčka, rezino limone in ščepec soli.

V vrelo vodo stresemo očiščene lignje ter pustimo, da voda vre 7 minut.

Kuhane lignje odcedimo, splaknemo z vodo, odstranimo rezino limone ter narežemo na tanke kolobarje (pol centimetra).
Preliv:
- čebulo očistimo ter grobo sesekljamo
- dva korenja očistimo ter naribamo
- česen očistimo in narežemo na lističe

Na olivnem olju prepražimo čebulo, ki smo ji dodali rožmarin, 1/3 čajne žličke soli in ščepec popra. Praženi čebuli dodamo česen, a ko zadiši zalijemo z mešanico vinskega kisa (0,20 l) in vode (0,20 l).
Dodamo še naribano korenje in gorčico ter mešamo toliko časa, da se gorčica razpusti. 

Na hitro pokuhamo (1 minuta). S kuhanim prelivom prelijemo riž.

Paradižnik operemo, očistimo in narežemo na kocke.
Jajca skuhamo v trdo, ohladimo ter olupimo.

Položimo jih v posodo električnega mešalnika, dodamo še rukolo in ščepec soli ter na hitro zmeljemo.
Rižu, ki smo ga že prelili z dresingom dodamo paradižnik, pasto pesto genovese in dobro premešamo. 

Solato za pol ure postavimo v hladilnik. 

Tik pred serviranjem solato premešamo, po potrebi solimo ter potrosimo z mletimi jajci z rukolo.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]